Spændende tur på søndag

 

Pilgrimsvandring til Maribo.

Kommende arrangementer:

Søndag 31. oktober KL. 11.30 Kirkevandring med Paul Kofoed ved Lynghøjsøerne. 

Velkommen til denne kirkevandring omkring dele af de to nyanlagte søer, som hver har sit særlige præg. Her vil vi også møde trolden Runde Rie.

 Roskilde Domkirke og Roskilde Pilgrimsforening har indledt et samarbejde om afholdelse af fire årlige kirkevandringer efter gudstjenesten i Domkirken søndag formiddag.

Kirkevandringerne skal ses som en mulighed for at kombinere fysisk udfoldelse med en eftertænksom vandring over et angivet tema. Det er således ikke en almindelig spadseretur men en vandring med et kirkeligt og åndeligt fokus under Guds åbne himmel. Ved vandringen vil der være en særlig opmærksomhed på skaberværket som en kilde til forundring, glæde og taknemmelighed.

Efter højmessen samles vi på Domkirkepladsen foran Domkirkens hovedindgang senest kl. 11.30.

Herfra går vi samlet ned til parkeringspladsen ved Maglekilde på Maglekildevej, hvor bilerne kan parkeres. I samlet flok kører vi i privatbiler ud til parkeringspladsen ved Lyngageren 61. Undervejs på vandringen har vi en spisepause, hvorefter sognepræst Sarah Ziethen holder en refleksion om ”at stå på kanten af Genesaret sø”. I tilfælde af dårligt vejr spiser vi vores medbragte mad i Madpakkehuset ved cafe Runde Rie.

Vandringen er på ca. 7 km. og foregår ad gode jævne stier. Det forventes, at deltagerne er i normal god fysisk form til en sådan vandring. Husk at medbringe en madpakke, passende fodtøj og påklædning og evt. regntøj.

Transport:

Det er vores håb, at nogle af jer vil tilbyde at stille en bil til rådighed og fylde op med dem, der ikke har kørelejlighed.

Tilmelding:

Af hensyn til det praktiske overblik, beder vi om en forhåndstilmelding med navn, telefonnummer og mailadresse, samt oplysning om, hvor mange der evt. kan køre med i jeres bil. Tilmelding kan sendes til tidligere sognepræst Paul Kofoed Christiansen, mail: pkc.roskilde@gmail.com mobil: 21 20 19 85.

 

Torsdag 25. november kl. 19.00 Fordrag Roskilde Bibliotek   Elisabeth Knox- Seith holder foredrag om bevægelige spiritualitet. Den særlige keltiske tilgang til den meget enkelte pilgrimstradition.

Lørdag 27. november Adventsvandring med Gløgg hygge

 

 

26 – 29. maj 2022 Himmelske dage i Roskilde. Kirke festival

Facebook Pilgrimsforeningen er kommet på sociale medier. Gå ind og se gode billeder. Bliv medlem af gruppen, giv liks, tip hinanden om gode muligheder for vandringer. Del det I bedst kan lide, så flere kan lære Roskilde Pilgrimsforening at kende.