Skøn forårsvandring Dåstrup – Osted – Rorup – Kirke Syv

Lørdag den 21. april 2018 havde vi traditionen tro den årlige forårsvandring i de smukke omgivelser omkring Viby. Det var det bedste vejr til at vandre i. 17 friske pilgrimme mødtes på Viby St.

Høj himmel og masser af fugle fløjt
Høj himmel og masser af fugle fløjt

I Dåstrup fik vi et indblik i hvor vi kan møde Gud i hverdagen.

Så fortsatte vi ud i landskabet over Mannerup til Kirkebjerg, der var en dejlig stemning på turen. Der blev grinet og fjollet mens vi spiste frokost ved Osted kirke.Gruppe2

Turen gennem Ramsødalen var knapt så fugtig som foregående år, en super flot tur også turen i tunellen var fin. Anemoner i forårsskoven

Ved ankomsten til Rorup Kirke stod Bente klar med kaffe og kage, men ingen kopper, men det fixede Niels straks. Grøn mark

Så gik turen langs banelegemet til Syv kirke, hvor den rar færøske præst gav os alle velsigelsen. Til bage var der så kun at gå den korte vej til sognegården. Det var dejligt at komme til at hvile de trætte ben.

Alle nød vi den skønne laks og Hennys mørbradgryde. Vi håber af hjertet, at det hele bliver gentaget i forår 2019.

Tak for en fantastisk dejlig dag i den danske nat

 

 

1. februar 2017 Kyndelmissevandring, en beskrivelse

Kyndelmisse-vandringen, lørdag den 28. Januar 2017
Referat v. Hans-Jørgen
Vi var mange – I alt 28 pilgrimme havde taget imod invitationen om deltagelse i årets Kyndelmissevandring. Den 16 km. lange vandring var tilrettelagt af vores erfarne medlem Ove Wichmann, som tog imod os på Hedehusene Station kl. 10.45. Vejret var strålende – Vindstille, sol, ikke en sky på himmelen og temperaturen lige på den rigtige side af 0 grader. Vandringens første stop var Ansgar Kirke (ca. 1 km. øst for stationen), hvor vi gjorde holdt for bl.a. at studere en af Danmarks ældste runesten, Kallerupstenen fra tidlig vikingetid, ca. År 700. Stenen blev fundet i 1827på en mark i Kallerup med følgende runer:
hurnburA /stAin . suipks, som kan oversættes til: HORNBORES. SVIDES ÆTLINGS. STEN
Efter yderligere et par kilometer mod øst, gik vi gennem resterne af Baldersbrønde landsby og krydsede straks efter Holbækmotervejen for derefter at fortsætte ad en opkørt jordvej og med de store grusgrave på vores højre hånd og Fløng Kirkes hvidkalkede tårn, som pejlemærke ude i horisonten mod vest. Vi går i et behageligt tempo, der giver plads til såvel de hurtiggående som tid til de af os der kræver et mere moderat tempo og tid til refleksioner. Efter 5,7 km. når vi frem til Fløng Kirke og finder nogle gode siddepladser i den nærliggende skolegård, hvor vi giver os god tid til madpakken og med bragte drikkevare.
Vi forlader Fløng og er hurtigt ude på det omgivende marklandskab. Vi går gennem landsbyen Marbjerg og ude på den anden side møder vi en storartet udsigt ned mod Trekroner, med universitetsbyen og de nye boligbebyggelser, og tydeligt i det fjerne ’varmeværkets tårn’ i Roskilde og svagt kan også skimtes Roskilde Domkirke. Vi når Trekroner Skole efter 4,5 km. og holder ½ times kaffepause.
Klokken er nu tre om eftermiddagen, solen står lavere og der er en smule kold tåge i luften. Vi samler os og Ove fortæller vi snart når frem til Roskilde og at vi har god tid til de resterende 4,5 km. Vi går videre i små grupper, sludrende og i rigtig godt humør og efter fem kvarters tid er vi pludselig fremme – Vi går gennem smedejernslågen i kirkegårdsmuren og ind i Vor Frue Kirke, hvor sognepræst Maria Harms byder os velkommen og vi sætter os halvtrætte til ro på bænkrækkerne.
Maria Harms lykønskede os med dagens vellykkede vandring, og tog os med til Palæstina på vandring i Jesus fodspor og i følgeskab med hans disciple. Thomas sagde til ham: ”Herre, vi ved ikke, hvor du går hen, hvordan kan vi kende vejen?” Jesus sagde til ham: ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig”. Maria Fortsatte sin andagt med betragtninger over ’Den fysiske vandring’, ’Den indre vandring’ og ’Livets vandring’.
Vi modtog velsignelsen og sang Brorsons salme fra 1732:
Her kommer Jesus dine små, til dig i Betlehem at gå; oplys enhver i sjæl og sind at finde vejen til dig ind.

Kyndelmissevandringen sluttede med middag og hyggeligt samvær i Konventgården. Menuen stod på dejlig lasagne med salat og hjemmebagt brød – Vi sang ’madsangen’ og traditionen tro havde Ove sørget for tempereret vin til meget rimelige priser.

hjl

Foreningen for aktive pilgrimsvandrere i Roskilde